ortodoncija

ORTODONCIJA

Fiksna ortodontska terapija je najčešći i trenutno najefikasniji način korekcije nepravilnosti zuba i vilica u svijetu. U našoj ordinaciji terapiju sprovodi isključivo doktor dentalne medicine, specijalista ortodoncije dr. Sandra Bizović.

Ortodontska terapija ne poznaje dobnu granicu za ispravljanje ortodontskih nepravilnosti, tako da najsavremenijim ortodontskim aparatima možemo riješiti gotovo svaki problem i omogućiti pacijentu osmijeh kakav je oduvijek želio. Terapije sprovodimo svim vrstama najmldernijih bravica i materijala koje se mogu naći na tržištu, kako bi terapija bila što učinkovitija, brža i zadovoljavala najviše estetske standarde.

DAMON SYSTEM BRACES
ZAŠTO ODABRATI DAMON?

• vrhunska estetika
• najnovija tehnologija
• najkraći/najbrži mogući tretman
• minimalan broj kontrola
• bez vađenja zuba
• bezbolno
• vrhunski rezultati
• poboljšanje izgleda cijeloga lica

Damon Sistem je više od revolucionarnih žica i bravica, to je potpuno nov način tretiranja pacijenata. Tradicionalna terapija često zahtijeva vađenje zdravih zuba te korištenje palatinalnih ekspandera kako bi se stvorio potreban prostor. Ovaj je način neugodan za pacijenta, dulje traje te je moguće da rezultat bude sužena vilica i prazan profil. Damon Vam, korištenjem blagih bioloških sila, podaruje prirodan, pun i široki osmijeh. Damon osmijeh se specijalno "dizajnira" kako bi poboljšao općenito stanje lica svakog pojedinog pacijenta.

Damon Sistem, bravice
bravice

Bravice su početak i temelj, ali kompletan Damon Sistem je ono što stvara osmijeh.

Ovlašteni Damon Sistem ortodont dr. Sandra Bizović koristi 3 ključna elementa kako bi postigla kraće vrijeme terapije, manji broj posjeta ordinaciji, izuzetan komfor za pacijente te dosljedne visokokvalitetne rezultate:

1. Damon pasivne samoligirajuće bravice ne trebaju gumice i metalne vezice – sa Damon bravicama ćete iskusiti terapiju bez neugodnog stezanja.

2. Blage memorijske žice visoke tehnološke sofisticiranosti zube pomiču brže te zahtijevaju manje podešavanja.

3. Novi klinički dokazan pristup terapiji koji brzo i ugodno svrstava Vaše zube i poboljšava estetiku Vašeg lica – najčešće bez potrebe za vađenjem zuba i palatinalnim ekspanderima.

Konvencionalne bravice ( sa lijeve strane ) su vezane gumicama koje uzrokuju visok stupanj trenja i pritiska što tretman čini duzim i neugodnim za pacijenta. Damon bravice koriste klizni mehanizam kako bi žicu držale na mjestu što zubima omogućuje da se slobodnije, brže i ugodnije kreću.

Damon bravice su dizajnirane kako bi bile diskretne, udobne i lake za čišćenje. Nema potrebe za gumicama koje privlače i zadržavaju kamenac te je izuzetno lako održavati higijenu zuba tokom terapije. Za pacijente koji zahtijevaju beskompromisnu estetiku, dostupne su Damon Clear prozirne bravice.