Dentalna protetika, bezmetalna keramika

DENTALNA PROTETIKA

Dentalna protetika uključuje fiksne i mobilne protetske radove, te predstavlja trajno funkcionalno i estetsko rješenje kojim se nadoknađuje jedan ili više izgubljenih zuba.

Razlikujemo više vrsta fiksnih protetskih radova a to su krunice, ljuspice, mostovi i fiksni radovi na implantatima, dok mobilni protetski radovi uključuju sve vrste parcijalnih i totalnih proteza.

Za izradu protetskih radova u našoj ordinaciji koriste se vrhunski materijali i najmodernija tehnologija.

Keramika u dentalnoj protetici danas je postala zlatni standard zbog niza dobrih svojstava koje drugi materijali nisu zadovoljavali. Keramika se odlikuje velikom tvrdoćom, velikom čvrstoćom, podnosi visoke temperaturne promjene, otporna je na hemijske utjecaje, koroziju, ne provodi el. struju, i najvažnije, biokompatibilna je, ne uzrokuje alergije i estetski maksimalno oponaša izgled pravog zuba.
U rekonstrukciji nedostajalih zubi keramikče krunice ili keramički mostovi su sredstvo izbora za zbrinjavanje svakog pacijenta.

BEZMETALNA CIRKON KERAMIKA

Cirkon oksidna kermika (bezmetalna keramika) odlikuje se iznimno viskom čvrstoćom i dimenzijskom stabilnošću, izvrsne biokompatibilnosti (ne uzrokuje alergije i reakcije okolnog tkiva) i odlične je estetike (cirkonska podloga ispod keramike dopušta određenu dozu translucencije svjetlosti i bijele je boje, naspram metala kod metalo-keramičkih rješenja gdje dolazi do obojenosti ruba zubnog mesa i prosijavanja metala kroz meso).
Potpuna keramika

POTPUNA KERAMIKA

Potpuna keramika najprihvatljivije je rješenje za savršenu estetiku prednjih zuba. Ona svojom bojom, translucencijom, opalescencijom, transparencijom i flourescencijom najvjernije dočarava sva optička svojstva pravog zuba. Radimo s keramičkim sustavom najboljih estetskih i fizikalnih značajki.

Mana potpuno keramičkih krunica jest složena izradba zbog veoma opsežne preparacije zuba koje diktiraju Vaše anatomske osobine pa nije primjenjiva u svim slučajevima.

METAL-KERAMIČKE KRUNICE

Metal-keramičke krunice za zube i mostovi danas su standard u stomatološkoj protetici po čvrstoći i dugotrajnosti, zadovoljavajućoj estetici i funkciji, a financijski su najprihvatljivije rješenje za oralnu rehabilitaciju.

Zubna protetika ovisi o nizu faktora pa je najbolje se dobro raspitati kakva je Vama protetika potrebna i koje su opcije moguće (funkcija, estetika, dugotrajnost).
Mi ćemo rado odgovoriti na sva pitanja o protetici.
Metal-keramičke krunice
zubne proteze

ZUBNE PROTEZE

Kod velikog gubitka zuba najednostavnija zamjena za prirodne zube je zubna proteza. Parcijalne proteze se koriste kod gubitka manjeg broja zuba dok kod potpune bezubosti zube nadomještamo totalnim protezama. Totalne proteze i parcijalne zubne proteze najčešće radimo iz ekonomskih razloga jer je mobilni protetski rad višestruko povoljniji u odnosu na fiksne protetske radove.

Prednost zubnih proteza je njihova cijena i jednostavnost izrade. Kod potpunih proteza odnosno totalnih proteza uvijek postoji nedostatak elementa za fiksaciju koji mogu učvrstiti, a time i povećati njenu stabilnost.

Zubne proteze na implantatima su pričvršćene na predhodno ugrađene implantate. Kod takvih proteza sve nedostatke i probleme oko stabilnosti rješavamo implantatima. Zubna proteza može biti fiksirana na implantatima preko kugle ili prečke. Lagano se skidaju i jednostavno se održava higijena.